3 tips om je tuin of balkon helemaal zomer ready te maken

De zon schijnt, de vogeltjes fluiten… Waar is het nou lekkerder om mee te maken dan in je eigen tuin? Na een onstuimige winter is je tuin of balkon vast wel toe aan een kleine make-over. Daarom geven we je in deze blog drie tips hoe jij je tuin of balkon helemaal klaar kunt maken voor de zomer!

Tuin of balkon zomer inspiratie

#1 Begin met een 'schoon' canvas

Weet je nou helemaal niet waar je moet beginnen met je tuin of balkon? Begin dan eerst met een (voor zover mogelijk) leeg balkon of (bijna) lege tuin. Zorg dat het onkruid weg is, zet de tuinslang even op je tegels en maak je tuinmeubilair schoon. Dit geeft rust. Hierna kun je jezelf de volgende vragen stellen: Waar is ruimte voor? Waar wil ik wat plaatsen?

#2 Creëer een cozy plek

In een tuin kan een cozy zitplek natuurlijk niet ontbreken. Je kunt natuurlijk een tuinbankje en tafel kopen om neer te zetten in je tuin of op balkon, maar er zijn ook andere manieren om een zitplek te creëren. Neem bijvoorbeeld de bohemian tuin in de foto’s hierboven. Hier is een zitplek gemaakt met een aantal paletten en heel veel kussens.

Heb je meer zitruimte nodig? Dan kun je ook voor de ‘time being’ een aantal fijne fauteuils of eetkamerstoelen vanuit huis buiten plaatsen. Vergeet niet om ze ’s avonds weer binnen te zetten hé.

Tuin of balkon zomer inspiratie planten

#3 Let's plant it up!

Planten kunnen natuurlijk niet ontbreken in je tuin of op het balkon. Groen is altijd goed. Plant een aantal verschillende kleine plantjes in je tuin of zet een boompje in een mand bij je zitgedeelte.

Heb je niet zoveel ruimte op je balkon om planten neer te zetten? Overweeg dan om een rek tegen je muur of reling aan te zetten en hieraan planten te hangen! Er zijn super veel leuke en makkelijke DIY’s te vinden op het internet, dus dat kan niet misgaan.

Tuin of balkon zomer inspiratie

Zodra je tuin of balkon helemaal ready is voor de zomer, valt er nog maar 1 ding te doen… Nodig wat vrienden en/of familie uit voor een gezellig etentje in de buitenlucht. Heb je hiervoor nog wat borden met een leuk print nodig, dan vind je deze hier in onze webshop. Oh, en ben je nog op zoek naar accessoires inspiratie, klik dan hier! Geniet van het mooie weer!

Bekijk onze volledige collectie hier.

 

*Beeldmateriaal: Pinterest

30.04.2018

Neeltje de Kok

De artikelen in je winkelmand worden nog minuten bewaard.
Verder winkelen